Спецакция на старозагорската полиция за наркотици залови дилъри и производители

27-годишен мъж от Стара Загора  отглежда голямо количество наркотични растения в три старозагорски села: Богомилово, Люляк и Кирилово.

На 19.07.2016 г. и 20.07.2016 г. от служители на Второ РУ – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с притежанието и разпространението на наркотични вещества.

Извършени са ПСД – претърсване и изземване, в дома и прилежащите помещения, обитавани П. Д., на 32 г., от гр. Стара Загора, при които е намерена и иззета полиетиленова торбичка, съдържаща суха, зелена, тревиста маса, която при тестване с полеви наркотест реагира на марихуана, а от гараж са иззети отделни листа суха, зелена, тревиста маса, които след при тестване с полеви наркотест също реагират на марихуана. Иззета е и електронна везна. Общото тегло на иззетото наркотичното вещество е 17,9 гр.

П. Д. е задържан за срок до 24 часа. Във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдено производство.

В хода на провежданата СПО, в гр. Стара Загора, на ул.“Христо Ботев“, е извършена проверка на л.а. „Шкода Октавия“, управлявана от Т. В., на 27 г., от гр. Стара Загора и пътник, Н. П., също на 27 г. от гр. Стара Загора. При извеждането на лицата от автомобила шофьорът е изхвърлил на земята топче, съдържащо зелена тревиста маса, която при извършен полеви наркотест, реагира на марихуана.

При последвалото престърсване на автомобила са намерении и иззети електронна везна и суха, зелена, тревиста маса, която при извършен полеви наркотест реагира на марихуана, с общо тегло 102,5 гр.

При проведени допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че Т. В. е засял 77 бр. растения от вида на конопа на различни места на територията на обл. Стара Загора – 32 броя растения в близост до с. Люляк, 14 броя растения в землището на с. Кирилово и 13 броя растения в дворно място на къща в с. Богомилово.

Във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство.

Т. В. и Н. П. са задържани за срок до 24 часа, като в последствие Т. В. е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение Задържане за срок от 72 часа.

Работата по разкриване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

Красимира Янкова

Recent Posts

От СДС очакват наказателен вот на изборите през юни

"Патриарха" и "Витошка" е показателен за аматьорщината на ПП...

2 минути ago

Политолог: Вредно е едни и същи лица да са в листите и за двата вота

Наблюдаваме делегитимация на българския политически елит...

42 минути ago

Стефан Янев: Има кризи във всички сфери на обществения живот

Нагледахме се на (не)коалиции, които се правят заради властта, каза той...

42 минути ago

Кои са признаците, че той не е сродната ви душа?

Усещате, че пази тайни от вас...

51 минути ago

Планинските райони са гръбнакът на промишлеността ни

В много от тях има глад за работна ръка...

2 часа ago

Съдът ще решава за промяната на движението в центъра на София

Делото е заведено от Европейския център за транспортни политики...

2 часа ago
image0 (9K)