Спешната административна реформа се отлага

Спешната административна реформа на кабинета Борисов се отлага, обаче намерението за нея остава. Това стана ясно след изказване на вицепремиера Томислав Дончев след днешното заседание на правителството.

През август управляващите ще предложат законодателни промени за задълбочена административни реформи. Налагат се и промени в много закони и актове, които изискват издаване на различни документи. Това означава, че автоматичният обмен на данни ще бъде готов изцяло в края на 2018 година. Дотогава ще е на полуавтоматичен режим. Ще се обучава администрацията и ще се свързват регистри, стана ясно още от думите на председателя на агенцията за електронно управление Росен Желязков. Облекченията за бизнеса ще са реалност в края на годината.

[ad id=“225664″]

40 закона трябва да се променят, за да се въведе автоматичното издаване на свидетелство за съдимост, т.е. институциите да си го предават по служебен път, стана ясно от думите на Дончев. Той прогнозира, че още от септември 2017 г. ще спре издаването на хартия на 12 удостоверения, но свидетелството за съдимост няма да е сред тях.

Източник: offnews.bg


image0 (9K)