Спипаха в Стара Загора зловеща фигура от ъндърграунда

Добре познатият старозагорски кримигерой Данчо Иванов – Цайса е задържан при специализираната акция на служители от ГДБОП и Криминална полиция в Стара Загора.

Арестът е станал на улица „Гурко“ 104, където живее баща му Иван Дончев. При появата на маскираните полицаи пенсионерът е получил сърдечна криза и се е наложило отвеждането му с линейка в спешното отделение на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Кръстевич“, пише „Телеграф“.

Близо час прекара проснат на земята с белезници на гърба 40-годишният Дончо, който се прочу с побоя над футболния рефер Светозар Маринов през 2001 година, преди срещата на местния „Берое“ с ЦСКА. Няколко години по-късно със самоделна бомба бе взривен автомобилът, ползван от майка му. През 2015 година пък бившият кикбоксьор бе задържан с крадено от Несебър БМВ335 И, в купето бе намерен пистолет със заличени номера. 40-годишният старозагорец е съден за кражби. Според добре осведомени източници акцията е за търговия с наркотици.

Предполагало се, че част от дрогата е укрита в гаража на Цайса. Междувременно са били претърсени още няколко адреса на други познати от ъндърграунда герои.

Снимката е илюстративна


image0 (9K)