Спипаха Милко Калайджиев на купон с над 50 души в Пловдив

Незаконни партита и неправомерно отваряне на заведения установиха тази нощ контролните органи в Пловдив, съобщи за Радио Фокус Пловдив областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

След сигнал на граждани и направена проверка в известен рибен ресторант е констатирано голямо празненство с над 50 души и с участието на известен фолк изпълнител. Според бТВ става въпрос за Милко Калайджиев. „Всички участници в партита ще бъдат глобени, както и собствениците на заведенията, нарушили заповедта на здравния министър и решенията на Областния кризисен щаб.“ Това съобщи още Дани Каназирева. „Изключително безотговорно поведение. Ще настояваме за сериозни санкции. Не може, когато цялата държава се опитва да овладее последиците от епидемията, когато два месеца има затворени бизнеси и очакваме разхлабването на мерките, подобни случаи да подлагат под риск постигнатото. Наистина е жалко как много бързо се забравя ситуацията от ноември месец с препълнените болници и десетките тежки и фатални случаи на ден“, коментира Каназирева.

Тя съобщи, че са санкционирани 55 физически лица по Закона за здравето, като санкцията ще е в размер от 300 до 1000 лева. Съставени са 4 акта за тютюнопушене, а на 13 души от присъстващите е наложена санкция за неносене на лични документи. На юридическото лице са съставени два акта по Закона за здравето, единият на стойност между 3-5 хиляди лева, а вторият с максимален размер – 2 хиляди лева.

В късните нощни часове са съставени актове за неспазване на противоепидемичните мерки на 13 души и в друго заведение в града, в което също е имало незаконно парти.

Проверките продължават, като в тях ще участват и хора от Инспекцията по труда, Агенцията по храните и Пожарната.

 


image0 (9K)