Крими новини

Спряха хероин за почти 7 млн. лв. преди да влезе в България

Над 104 килограма хероин бяха спрения преди да влязат в България вчера. Той е разпределен в две на пръв поглед независими една от друга пратки. Двата удара са на турските митничари на граничния пункт „Капъкуле“.

По-голямата пратка е от 67,366 кг хероин, който бил натоварен в ТИР, превозвал железни профили. Камионът бил подложен на щателен оглед с рентген и на претърсване с две кучета. Открити са 130 пакета дрога, които били сложени в талаш с цел да бъдат заблудени кучетата. Арестуван е шофьорът на камиона – 42-годишен българин с инициали З.А.А., който вече е предаден на съда в Одрин.

В другия случай на път за Капитан Андреево е задържан иракски гражданин с лек автомобил, който превозвал 36,812 кг. За да привлече по-малко подозрения, той бил с жена си и двете си деца. Въпреки това колата също била подложена на проверка с рентген и куче, които открили 75 пакета, разположени в двигателното отделение на автомобила.

Така общото количество на задържания хероин, насочил се към България, е 104 кг и 178 г, която турските власти изчисляват на стойност 21 милиона турски лири или 6,76 милиона лева.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Таро прогноза за 6 – 12 май

Ето какво показват таро картите...

19 минути ago

Арх. Здравков: ЦСКА все още няма разрешително за строеж

Жалба бави издаването му за строеж на новия стадион...

53 минути ago

Славия и Арда се занулиха на Овча Купел

"Белите" вече са без шансове за седмото място...

3 часа ago

Возим се на влак по нови цени от утре

Скокът на някои от билетите е 20%...

3 часа ago

Почина депутатът от ПП-ДБ Петя Ставрева

Тя бе председател на ПП "Обединени земеделци"...

3 часа ago
image0 (9K)