Среща с Петко Славов и дебютният му роман „Въпреки любовта” в Стара Загора

ЗАРАТА: ЗА литературна среща с Петко Славов и дебютният му роман „Въпреки любовта” в Стара Загора

Първият роман „Въпреки любовта“ на музиканта Петко Славов ще бъде представен в Стара Загора. Събитието ще се състои на 15 юни, 19.00 ч., на едно от най-новите арт пространства в града- Водното огледало „Поетите на Стара Загора“.

Книгата ще бъде представена от писателката Яница Радева, която е и редактор на романа. Самият автор Петко Славов ще изнесе и кратък акустичен концерт, с негови авторски песни и съпровод на китара.

Първият роман на Петко Славов „Въпреки любовта“ е камерна история за търсенето на пътя към другия. Търсене, което следва ритъма на съвременния свят, минава през изпитанията и самотата на емигрантския живот, доближава се до смъртта. Роман за взаимността, за любовта и болките ѝ, за обичането чрез музика.

Петко Славов е композитор, китарист и професионален мечтател. Роден е в Казанлък, израства до фабриката за музикални инструменти “Кремона“. Поради тези обстоятелства му е трудно да реши дали повече обича да свири или да пише. Странства като музикант по нощните клубове и барове на Норвегия, Швеция, Дания, Латвия, Естония, Исландия. Четиринайсет години е в бенда на шоуто на БНТ „Нощни птици“.


image0 (9K)