Сръбските служби се готвят за война на Балканите

Сръбските служби за сигурност взимат засилени мерки за запазване на стабилността в страната на фона на общото изостряне на ситуацията на Балканите.

Това съобщи министърът на вътрешните работи Небойша Стефанович по държавната телевизия. „Огромен брой хора са ангажирани с това. Полицията, армията и специалните служби взеха засилени мерки за сигурност, прави се всичко, за да не се допусне прехвърляне на нестабилността на територията на Сърбия, да не може някой с терористичен акт да дестабилизира ситуацията в страната“, каза министърът.

В Белград вчера се състоя заседание на Съвета за сигурност на Сърбия, след което премиерът Александър Вучич информира гражданите, че са взети всички необходими мерки и сигурността в страната не е заплашена.

По-рано Вучич, коментирайки безредиците в Македония, заяви, че ситуацията в страната е проблем за целия регион. Подобна позиция изрази и външният министър Ивица Дачич, който добави, че албанците на Балканите са заложили на силовото решение и се стремят към обединение в рамките на една държава, така наречената Велика Албания.

http://BNews.bg


image0 (9K)