Станимир Станчев: Втрещен съм от нивото на Илчовски и Ангелов

Светослав Илчовски не се цени като почтен сред земеделците, заяви областният лидер на СДС в Русе

Не познавам Светослав Илчовски лично, а индиректно, но в земеделския бранш точно това лице не е високо ценено с почтеност и интелектуални възможности, хайде така да го кажа. Ангелов не го познавам, аз не гледам пилета, но бях втрещен и от неговото ниво, честно казано. Както се казва, вземи единия, удари другия“

Това коментира областният лидер на СДС в Русе Станимир Станчев, който от години се занимава със земеделие, предава Русе Медиа.

Той сподели впечатленията си от скандала между Илчовски и собственика на „Градус“ Иван Ангелов, като го определи като „семейна препирня“. По отношение на плащанията „на зелено“, които по думите на Илчовски, били под пазарната цена, Станчев обясни каква е практиката в бранша.

„Аз също съм продавал „на зелено“. Когато продаваш така, винаги продаваш под пазарната цена на стоката, съобразно борсовата цена към лятото примерно. Това е една нормална практика. И аз не видях какъв е проблемът и къде там някой някого изнудвал. Нещо повече, когато ти направиш такава сделка и след два месеца се сетиш, че си се „притикал“, и да върнеш парите, какво означава? Това са абсолютно несериозни неща“, коментира Станимир Станчев.

Той определи скандала като една „добре обиграна постановка“, тъй като има съд, включително и Арбитражен, за такива сделки. „Само да ви кажа, че преди това той реално е продал една голяма част на един друг колега земеделец в Северозападна България 100 000 дка и сега питам – след три месеца, ако му върне парите по сделката, които са му наредили, кой е виновен – добросъвестният платец, който е платил сделката? За жалост ще има още такива случаи, може би ще ни се предоставят на вниманието с добре отиграни постановки, тъй като явно има добри театрали, които стоят зад тях“, каза още Станимир Станчев. Според него е крайно време да намалеят омразата и агресията, които напоследък са в обществено-политическото пространство.

източник www.dunavmost.com


image0 (9K)