Станишев: БСП ще победи, ако не си попречи сама!

„БСП има шанс да спечели тези избори, ако не допусне да влезе в капаните. Тези избори ще бъдат и изпитание за Европа и за това дали тя ще съумее да бъде социална и солидарна, както и дали България ще се промени.“ Това заяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев при влизането си в сградата на НДК, където се провежда Конгресът на БСП, предаде Новини.бг.

Станишев обясни още, че различията между БСП и ПЕС не са толкова големи.

Това, което обединява семейството е много повече от това, което го разделя. Който се опитва да прави окопи между БСП и ПЕС, стреля в крака си, посочи Станишев.

Битките, които сме водили в този парламент за двойните стандарти, за миграцията за дискриминацията на България в ЕС не са битка на 4 български евродепутати от БСП, а са битка европейското ни семейство, каза той.

Той разкри, че БСП се стреми да се готви да управлява страната и добави, че десницата в Европа винаги се е опитвала да пречи, ако левицата управлява.

Лидерът на ПЕС поясни, че трябва да бъдат единни и силни на предстоящия вот, за да не подарят победата на ГЕРБ, както са го правили неведнъж, тъй като имат голяма мощна мобилизационна структура.


image0 (9K)