Стара Загора: Да отпадне отстъпката от 5%, ако платим данъците си до 30 април

Да отпадне отстъпката от 5% за предплатилите пълния годишен размер на таксата за битови отпадъци в срок до 30 април.

[ad id=“263680″]

Най-големите промоции ТУК

Предложението за промяна е заложено в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора, което ще се гледа на ноемврийското заседание на Общинския съвет.

По този начин, в Общината ще постъпи приход от 350 хил. лева, с който ще бъдат дофинансирани други разходи“, уточни председателят на ОбС Таньо Брайков. „Причината е недостиг на прихода от таксите за битови отпадъци. През 2017 г. се извършва обезпечаване за сметка на други дейности с близо 1 млн. лв., а очакваният недостиг за следващата година е наполовина на тази сума“, допълни той.

[ad id=“225664″]

Друга промяна, която предстои в същата Наредба е за финансирането на дейностите по предучилищна подготовка на децата. Таксата за хранене за присъствен ден да бъде в размер на 2,00 лв., а при пълен месец присъствие родителите да заплащат 40 – 44 лева месечно, е предложението на администрацията. Причината е, че държавата финансира всички дейности без изхранването.

Ако промените в нормативния акт бъдат приети, то в приходната част на общинския бюджет ще има 300 хил. лева по-малко от такси за детски градини и повишение на прихода от такса за битови отпадъци с 250 хил. лв, е записано в предложението.

Източник: Дарик


image0 (9K)