Стара Загора

Старозагорска културна и бизнес мисия в Одрин

Бизнес делегация ръководена от Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата – Стара Загора, беше на посещение в Одрин от 24 до 26 април т.г.

[ad id=“225664″]

Старозагорските предприемачи участваха в организираната от Одринската търговско-промишлена палата среща с представители на местния бизнес, на която присъстваха президентът й Реджеп Зъпкънкурт и целият борд на организацията. На бизнес форума присъства и Васил Вълчев, Генерален консул на Република България в Одрин. В приветствията си двамата ръководители на палати и г-н Вълчев оцениха високо възможностите за развитие на икономически и търговски отношения между двата града и обещаха да съдействат активно затова.

Последваха двустранни срещи между представителите на старозагорски и одрински фирми, включително посещения на одрински фирми. Дадената делова вечеря от Одринската палата съдейства за по-трайно фиксиране на установените контакти.

[ad id=“263680″]

По време на посещението беше скрепено с подпис още едно партньорство – между Ротари клубoвете Одрин – Мимар Синан и Стара Загора – Берое от президентите им Илияс Сач и Жоро Добрев.

Кулминацията на старозагорската мисия в Одрин беше постановката на операта Мадам Бътерфлай от Пучини, която представи Старозагорската опера с директор Огнян Драганов при първото си гостуване на сцената на Одринския Тракийски университет на 25-ти април.

Спектакълът се превърна в истинско културно събитие, на което присъстваха ръководството, деловите и културни среди на Одрин и много гости от България и Турция, между които българският заместник-министър на културата Румен Димитров, областни управители и кметове. На събитието присъстваха Старозагорският митрополит Киприан и зам.- кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова.

[ad id=“236999″]
Сред множеството приветствия преди спектакъла се открои това на Генералния консул на България в Одрин Васил Вълчев, който е един от главните инициатори и организатори на събитието.

Общото мнение за старозагорската мисия в Одрин е, че тя е отличен пример как при сегашната сложна и напрегната международна обстановка трябва да се работи за изграждане на мостове между държавите с помощта на бизнеса и културата.

Arhiv

Recent Posts

В китайски зоопарк: Нямат панди, боядисват кучета „чау чау“

Използвали био бои заради атаки от еколозите...

9 минути ago

Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира?

Той определя различни правила за двама ви...

11 минути ago

Доц. Ташев: От Скопие изтича класифицирана информация към Сърбия и Русия

Белград дърпа конците, посочи експертът...

един час ago

Габриела Маринова от Берое спечели сребро на световното по карате стил „шотокан“

  Габриела Маринова от IXв клас на СУ "Максим Горки" спечели сребърен медал на Световното…

2 часа ago

Кевин Питерсън: Дължите извинение на Джокович, беше прав за ваксините

Ваксината AstraZeneca беше изтеглена от употреба...

2 часа ago

Борис Бонев: Политици си правят кампания на гърба на хората в София

"Гордея се, че има политиците в тази община, които изпълняват своите обещания"...

2 часа ago
image0 (9K)