Старозагорският депутат Георги Кадиев: „Не подкрепям Ива Митева, няма да подкрепим и правителството ви, защото…“

ЗАРАТА: „Не подкрепям Ива Митева, няма да подкрепим и правителството ви, защото…“

Георги Кадиев („БСП за България“) обясни защо не е подкрепил кандидатурата на Ива Митева от ИТН за председател на Народното събрание. Той нямал нищо против личността и компетентността на експредседателката на бившето НС и избрана с над 50% от гласовете за председател на 46 НС.

Неговото „против“ било символ на липсата на разговори с БСП. „Затова няма да подкрепим и правителството ви“, заяви Кадиев и призова протестните партии да започнат преговори и разговори с БСП. Според него той, например, не е гласувал за Пеевски, но му казвали, че е от статуквото. В същото време вносителя на кандидатурата на Пеевски за шеф на данс, се оказвал против статуквото. Партия, която преди 2 месеза се е канела да влезе в коалицията на БСП, сега е щяла да е част от „статуквото“, но понеже не станало – сега се оказвала сред „борците“ със статуквото. Какво се е променило за тези 2 месеца, попита Кадиев и си отговори – нищо.

По този начин той обясни, че подобно изкуствено и абсурдно деление на политическите субекти, особено при положение, че всички до един са добре познати от 30 години, е абсурдно.

В словото си преди това Корнелия Нинова даде директна заявка за реализиране от страна на БСП на третия мандат:

Ако първите два мандата не успеят и президентът реши да връчи мандата на нас, ние ще предложи приоритети, ще поканим представители на служебния кабинет и ще гарантираме стабилност на държавата и сигурност на хората“.


image0 (9K)