Старозагорският депутат Маноил Манев: Основната причина за черните седмици по пътищата на България е възпитанието на шофьорите ни

Маноил Манев, старозагорски депутат от ГЕРБ обяснява, че поправките в Закона за МВР са били необходими поради промяната на обстановката в средата за сигурност.

Има и промени, свързани с контрола върху движението по пътищата. Взети са много сериозни мерки по отношение на техническата изправност на автомобилите, наказанията и т.н., казва депутатът за Радио К2.

[ad id=“263680″]

Неустоими промоции

Според Манев основната причина за черните седмици по пътищата на България е възпитанието на шофьорите ни.

[ad id=“225664″]

Той изразява мнение, че едни и същи хора могат да карат внимателно и правилно в Европа, но когато стъпят на нашите пътища, като че ли обезумяват. Това не е единствената причина, но субективният фактор е една от огромните причини за това, което се случва. Народният представител припомня, че се взимат непрекъснато мерки срещу даването на книжки на неподготвени шофьори, включително е била повишена и степента на образование, след която човек може да придобива свидетелство за управление на МПС. Промени ще има и по отношение на провеждането на курсовете, на изпитите. „Но на първо място е възпитанието. И вкъщи да се опиташ да обясниш на младия шофьор, че не само неговият живот зависи от това как се държи на пътя!”, категоричен е Маноил Манев.

 


image0 (9K)