Старозагорският омбудсман и „Синьо лято“ за старозагорските деца

ЗАРАТА информира: Старозагорският омбудсман се включва в кампанията на националния омбудсман за подкрепа на деца „Синьо лято“

По повод 1 юни – Международен ден на детето, националният омбудсман Диана Ковачева стартира кампания за подкрепа на психическото здраве на ученици, като целта е да се помогне на децата и техните родители да преодолеят последиците от изолацията, причинена от пандемията COVID – 19 и отразени в последния доклад на Уницеф.
Седмицата от 14 до 18 юни ще бъде посветена на организирани тематични приемни, както в институцията на националния омбудсман, така и в приемната на местния такъв в община Стара Загора. „Отправям покана към училищните психолози, които да консултират доброволно и безвъздмездно всички желаещи семейства, които срещат трудности или забелязват тревожни симптоми и реакции в поведението на своите деца. Познавайки всеотдайнната работа на специалистите психолози и ръководствата на училищата в община Стара Загора съм убедена, че ще подкрепят и тази хуманна кауза“ – споделя Надежда Чакърова.

Срокът за записване е от 1 до 11 юни на телефон: 0885 901264 или на адрес: Стара Загора, бул.“Митр. Методи Кусев“ 34А, ет.1, като тематичните приемни ще бъдат от 14 до 18 юни, от 14,00 часа в приемната на старозагорския омбудсман.


image0 (9K)