Старозагорски младежи организират великденска благотворителна кампания „Дари, за да зарадваш“

Младежки общински съвет Стара Загора стартира  за трета поредна година  предвеликденското издание на благотворителна кампания „Дари, за да зарадваш“, съобщиха за ЗАРАТА организаторите.

“В тези трудни времена човек винаги трябва да гледа как да се приспособява към дадената среда. И това издание на  инициативата има за цел да помогне на човек в нужда. „Ние – младежите, а и всички граждани, към които се обръщаме,  можем да бъдем добри, съпричастни и състрадателни не само по време на големите християнски празници, но и през цялата година. Ако искаш да дариш и да зарадваш, направи скромно дарение на човек в нужда, за който един топъл обяд или  хранителен пакет означава много. Нека отворим сърцата си, за да дарим и зарадваме!”, казват членовете на МОС.

Младежите призовават в кампанията да се включи всеки, който има желание и може да отдели поне един пакет хранителни продукти или консерви с дълготраен срок на годност.  Събраните продукти ще бъдат предоставени на социалната кухня към  православния храм ,,Св. Паисий Хилендарски“, намиращ се в кв. „Зора“. Организаторите припомнят, че хранителните пакети / боб, ориз, леща, грах, макаронени изделия, нишесте, брашно, сол, захар, олио или консерви/ трябва да  са с дълъг срок на годност и без нарушение на опаковката.

Даренията ще се събират в  Младежкия дом, намиращ се на бул.”Патриарх Евтимий” 176 –  до 29 април- всеки работен ден от 08.30 до 17.30 часа. За повече информация – на тел.042639974 или за учениците – от представителя на Младежки общински съвет в съответното училище. 


image0 (9K)