Стефан Саранеделчев: Казанлъшките учители – Димо СТОЕВ

ЗАРАТА ви запознава с книгата на Стефан Саранеделчев 164 КАЗАНЛЪШКИ УЧИТЕЛИ ОТ 50-ТЕ И 60-ТЕ ГОДИНИ НА ХХ ВЕК – ДИМО СТОЕВ

Роденият на 24.11.1933 г. Димо Иванов Стоев постъпи като учител по леярство в Техникума по механотехника и електротехника – Казанлък, през 1962 г.

Стефан Саранеделчев: Казанлъшките учители – Стефан БОЯДЖИЕВ

Много скромен и тих като човек, но това не му пречеше да бъде много добър преподавател. След постъпването му той стана воде­щата личност при поддържане и експлоатация на вагрянката. Оставил е отлични впечатления в спомените на всички негови ученици, с които съм говорил. Неизменно качен на своя велосипед до скоро можеше да се види из казанлъшките улици. Дори веднъж присъства при представяне на моя книга в ЛХМ „Чудомир“. За съжаление, когато по случай рождения му ден през 2019 г. се свързах с него по телефона и помолих да проведем разговор за живота и учителството му, той отговори, че е много болен и няма желание за срещи и разговори с никой. Почина на 11.01.2021 г.

Стефан Саранеделчев е казанлъчанин, дългогодишен магистрат, чийто трудов стаж (поне  по-голямата му част)  преминава в Стара Загора.

 


image0 (9K)