Categories: България

Стоилов: Конституцията не е пречка в страната

Снимка: БГНЕС

Конституцията не е пречка за решаването на който и да е от съществуващите проблеми в страната, заяви пред БНТ конституционният съдия проф. Янаки Стоилов.

„За да променяме конституцията, трябва да кажем какъв резултат ще постигнем с тази промяна. Често давам за пример многократните промени в главата за съдебната власт, с които едва ли някой ще каже че съществено се е подобрило състоянието в съдебната власт.

Още по темата

20 окт 2022 11:11

6

11 юли 2022 09:56

19

Без възстановяване на пълноценен политически живот, без отговорност от хората, взимащи решенията, без участие на гражданите чрез изборите или понякога – референдуми, няма съществено да се подобрят нещата“, коментира той.

Който иска свикване на Велико народно събрание, трябва да има предвид, че за целта му е необходима първо подкрепа в обикновено Народно събрание, напомни Стоилов.

„Хората казват, че сегашният парламент не работи както трябва и може би, ако е Велико народно събрание, ще работи по-добре. Но хората, които избират и обикновено и Велико народно събрание са едни и същи. Запитайте се сега, имаме ли такива авторитети – колко са и къде са в действащите партии? Следователно се намираме в едно положение, когато цели сфери в българския обществен живот деградират, вместо да имаме развитие. Който иска Велико народно събрание, първо трябва да може да намери представителство в парламента и да има достатъчно сила и съюзници, за да задвижи този процес, трябва да можеш да влезеш в селото“, каза проф. Стоилов.
 

https://www.dnes.bg/

Arhiv

Recent Posts

В Англия твърдят, че знаят къде отива Клоп след края на сезона

Вероятно е да се върне в Бундеслигата...

31 секунди ago

Оперират Алекс Николов, аут е от Лигата на нациите

Волейболистът страда от дискова херния...

17 минути ago

Бивш кмет на Дупница осъди прокуратурата

Той трябва да получи 28 000 лева...

30 минути ago

Изборите в РСМ: Какво ще дума Силяновска на Радев?

Заплахата с вето не била логична...

32 минути ago

Главата на Македонската църква си присвои Самуил

"Някои" крадели от православието на светата македонска земя...

44 минути ago

Как да спрете да ядете вредна храна в 9 съвета

Как да се откажете завинаги от junk food?...

един час ago
image0 (9K)