Стойнев: За БСП са важни жертвите на домашно насилие. За ГЕРБ – социалният пол!

„Мнозинството не желае да гледа в парламентарните комисия законопроекти“, които ще решат тези проблеми, изтъкна зам.-председателят на социалистите

[ad id=“263680″]

„Бурно се говори в защита на Истанбулската конвенция. Явно социалният пол е един от приоритетите на ГЕРБ, но за нас е важно да се предпазват жертвите на домашно насилие“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна.

Той взе думата в протест на това, че законопроектите на социалистите, насочени в защита на жертвите на тормоз, не са разпределени за обсъждане в парламентарните комисии.

Стойнев подчерта, че за поредна седмица законопроекти, които засягат дневния ред на обществото, не са в дневния ред на Народното събрание.

„Остро възразявам срещу начина на работа на правната комисия. Днес ще се гледа само един законопроект, при положение, че БСП са внесли конкретни законопроекти, които касаят домашното насилие. Този отказ на председателя на комисията е неразбираем“, продължи с атаката Стойнев.

[ad id=“218001″]

„Внесли сме законопроекта на 18 януари, промени в НК- умишленото причиняване на средна телесна повреда отива в престъпления от общ характер. Това ще даде голяма закрила на жертвите от домашно насилие“, обясни той. „Народните представители от ГЕРБ не желаят да гледат в комисия законопроекти, които ще решат тези проблеми“, категоричен бе Драгомир Стойнев.


image0 (9K)