Стотици детски усмивки и шарени яйца изпъстриха Зоопарка в Стара Загора

Стотици детски усмивки и шарени яйца изпъстриха Зоопарка в Стара Загора, научи ЗАРАТА

С 250 шарени яйца и още толкова поне усмивки бе изпъстрен Велики четвъртък в старозагорския Зоопарк под мотото „Цветен Великден с деца и животни“. Малки и големи майсториха тематични украси за един от най-обичаните празници – Възкресение Христово.

„Добре дошли в нашия дом, тук сте сред близо 400 животни от почти всички континенти. С обич се грижим за тях с екипа на Зоопарка, за да ви посрещаме и в делник, и в празник, за разходка и полезни знания. Днешният ден ще бъде забавен, защото сте нашия гости и заедно ще творим красиви яйца и украси“, обърна се към най-нетърпеливите малчугани д-р Ивелина Илиева, ръководител на зоокъта, сгушен в един от най-големите естествени паркове у нас – „Митрополит Методий Кусев“.

Поздрав към всички, включили се в пъстроцветния празник отправиха още ресорният зам.-кмет на Община Стара Загора Милена Желева, началникът на отдел „Култура“ Диана Атанасова, както и омбудсманът Иванка Сотирова.

Любопитни факти за птиците, които обитават зоокъта, сподели с децата Мария Тонева, която е част от обучителния екип на Зоопарка. Любознателните творци научиха подробности от живота на щрауси, нанду, ему и лешояди, които след това им помогнаха при играта „Смели изследователи“.

В забавата се включи и лично Баба Меца, в образа на която влезе с лекота Димитринка Златева. Тя с добра дума насърчаваше малките художници да шарят яйца, а да рисуват по асфалтовите алеи и да се забавляват с близки и приятели им помагаше Иво Козаров.

Посетителите на Зоопарка се насладиха на палитра от емоции и се радваха на хубавото време, което допринесе за празника. „Надяваме се да имаме възможност и в съботния ден – 15 април, отново да сътворим същата атмосфера и да се забавляваме и учим с децата. Началото отново е от 11.00 часа“, сподели д-р Илиева.

Активна е опцията за закупуване на билет през сайта на зооградината – https://zoo.starazagora.bg/bg/bileti, което улеснява посещението на любителите на животни и разходка в един от най-големите зоопаркове у нас.


image0 (9K)