Стотици на протест срещу задължителната ваксинация в САЩ

Стотици хора излязоха на протест на Таймс Скуеър в Ню Йорк, за да изразят недоволството си от политиката на властите и въвеждането на задължителна ваксинация срещу COVID-19, предаде БГНЕС.

Протестиращите скандираха призиви за отмяна на мерките: „Без задължително ваксиниране, моето тяло е мой избор“, „Слушайте учените, имунитетът ще се появи естествено“, „Без принуда, и без – covid паспорти“ – подобни надписи се виждаха сред демонстрантите. 

Мнозина призоваха и за импийчмънт на президента Джо Байдън заради политиката му за задължителната ваксинация.

„Протестираме не толкова срещу самите ваксини, колкото срещу принудата от властите. Това противоречи на Конституцията, и на религиозните вярвания на хората“, заяви медицинската сестра Аманда по време на протеста. 

„Точно в този момент САЩ има много по-сериозни проблеми, например растящата безработица“, добави жената.

На 9 септември президентът на САЩ Джо Байдън обяви намерението си да задължи компаниите да изискват служителите им да бъдат ваксинирани срещу COVID-19. Работодателите с повече от 100 служители ще трябва да гарантират, че техните работници са напълно ваксинирани или преминават тест за COVID-19 поне веднъж седмично. 

Байдън обяви, че ще се изисква задължителна ваксинация за всички служители на федералното правителство и неговите изпълнители.

Властите в Ню Йорк наложиха изискване гражданите да показват COVID-сертификат за ваксинация, когато посещават ресторанти, барове, фитнес зали, и др. 

Източник: https://www.dnes.bg/……………


image0 (9K)