Страната е без ръководство на службите за сигурност. Причината е неплатени отпуски

Държавата в момента е без ръководства на службите за сигурност, стана ясно от думите на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

“Ръководителите на службите за сигурност у нас са излезли в неплатен отпуск до септември”, каза той пред бТВ в понеделник сутринта. Той зададе въпроса кой им е разрешил това и напомни, че институциите са на пряко подчинение на премиера.

“Българският избирател иска промяна и ще я получи. Тази промяна не може да се реализира без смяна и на ръководители в отделните ведомства“, каза още Рашков. Той коментира последните промени, които е извършил в министерството и определи смяната на заместник-министри като обичайна политическа практика.

Преди дни той смени административния секретар на МВР Бойко Славчев и ръководителя на дирекция “Инспекторат” Николай Гешев. В понеделник Рашков уточни, че хората, които е освободил, са на пенсионна възраст.

По бТВ той каза, че в министерството ще има още смени на служители поради несправяне с работата и нарушения.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.


image0 (9K)