Странно същество бе заснето на ВИДЕО до най-мощния водопад в Исландия. Било местен елф.

Става дума за местен елф, който се катери без проблем по отвесни скали.

Туристката Вигдис Хаузер Хардардотир през изминалите дни посетила потресаващия с красотата си и най-мощен в Европа водопад Dettifoss (Детифос превежда се като „бучащият водопад“) и записала там няколко видеа.  Момичето при това не забелязала нищо особено, ако не се смята величието на природата, докато се намираш в непосредствена близост до лавина от вода, падаща от височина над 40 метра.  Но когато Вигдис прегледала записите, то била доста учудена от видяното на кадрите. На тях било запечатано странно същество, което, съдейки по всичко, изпълзява на площадка на отвесни скали.  Момичето уточнява, че в онзи момент до нея нямало никой, самата скала била доста стръмна и нито човек, нито животно би могло да се изкатери по нея.  Поразителен и видът на този загадъчен хуманоид.
Не случайно Вигдис веднага си спомнила, че водопадът Детифос се намира в каньона Аусбирги, който, според древните предания, някога е бил населяван от елфите хултуфоулк. Там е била тяхната столица. Напълно е възможно този тайнствен народ да живее все още там, притежавайки някакви свръхестествени способности, с помощта на които тези елфи се крият успешно от очите на човека.
Няма нищо странно и в това, че хултуфоулкът е успял да се изкачи по отвесните скали: както се знае, елфите могат доста неща, които не са по силите на хората.

 


image0 (9K)