Студент се нуждае от помощ, за да изостави инвалидната количка

Студент от университета в Русе се нуждае от 8000 евро, за да сбъдне мечтата си да изостави инвалидната количка.

21-годишният Васил Иванов от Ново село е с детска церебрална парализа, а надежда за подобряване на физическото му състояние дава болница в Турция.

Васко е завършил интериорен дизайн в Професионалната гимназия по строителство в Русе. Той обича да учи, въпреки уврежданията си, и кандидатства в Русенския университет. На лекции ходи заедно с майка си Ивелина Иванова, която е неотлъчно до него.

„Аз пиша, учим заедно, вземаме изпити…Има условия за студенти с увреждания в университета. Учителите са добри, нямаме проблем с тях“, сподели тя.

Преди три години майка му намира клиника в Турция, която предлага шанс на Васко да проходи – с помощта на робот. Според лекарите поне три години е нужно да се правят процедури.

„Искам да има шанс да си изкарва парите, за да не чака от държавата. С една инвалидна пенсия от 200 лв. кое по-напред. Пътуването от Ново село до Русе в двете посоки е 10 лв.“, обясни Ивелина пред телевизия Bulgaria ON AIR.

За лечението са нужни 16 000 евро, от които са събрани половината. Семейството разчита на помощта на добрите хора, за да сбъднат надеждата си.

„Мечтая да се оправя и да си намеря работа в някоя фирма, която прави видеоигри“, призна Васил Иванов.

Парите трябва да се съберат до края на юни, за да могат Васко и майка му да заминат за Турция на 1 юли и да се върнат в университета за новата учебна година.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)