Събират пари за адвокат, който да извади казанлъчанка от затвор в Лас Вегас

Българката Галина Килова, която от пет години е в затвора в Лас Вегас за причинена смърт при катастрофа, иска да излезе на свобода, а кампания в нейна подкрепа събира пари за адвокат, който да й помогне да го направи, съобщи Bg Voice . Инициативата, организирана от друга българка, Весела Денкова, се разпространява из групите на българите в Америка и разказва историята на затворничката.

Галина Килова е на 34 години, от Казанлък. Според описанието на подкрепящите я, тя идва в Америка на студентска бригада и остава. След това решава да си отвори пицария и да развива собствен бизнес. Всичко в живота й се развива добре. Има приятели, доходна работа и човек до себе си – до фаталния инцидент на пътя, който преобръща живота й напълно и завинаги.

Килова е в затвора в Лас Вегас от края на 2014 г. Според българката тя няма вина за трагедията, а във фаталния ден попаднала в гонка на пътя и се опитвала да се измъкне от агресивен шофьор, с когото имала пререкание секунди по-рано. За да избяга от него, излязла извън платното. По-късно по думите й научила от новините, че е ударила пешеходец.

„Дори не разбрах, че се е случило нещо такова. Когато се прибрах вкъщи, си пуснах новините и видях, че е станала катастрофа и е починал човек на мястото, където само преди броени часове имах пререкание с друг шофьор. Започнах да се тревожа дали аз или другият шофьор сме го ударили по невнимание. Веднага се свързах с моя приятел и двамата отидохме при адвокат, а после се предадох в полицията“, споделя Галина Килова.

Тезата на прокуратурата и съдебните заседатели обаче е друга. За по-малко от 30 минути те излизат със становище, че българката е виновна.

Когато заседателите произнасят решението си, в залата са и роднини, и приятели на загиналия 63-годишен Майкъл Гръбс. Според очевидци в съдебната зала, когато е била призната за виновна, нашата сънародничка не е показала никаква емоция.

dnes.dir.bg


image0 (9K)