Съдът задържа дистрибутор, присвоил дневния оборот и избягал

Съдът по искане на Районна прокуратура – Стара Загора задържа обвиняем за присвояване на пари от дневния оборот на фирма, съобщиха за ЗАРАТА от АП

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Д., на 48 г. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 21.06.2021 г., в  Казанлък, противозаконно присвоил чужди движими вещи, собственост на търговско дружество– престъпление по чл. 206 ал.1 от Наказателния кодекс.
С.Д. работел като дистрибутор на стоки към фирма. На 21 юни 2021 г. бил получен сигнал, че той не се отчел в края на работния ден и присвоил дневния оборот в размер на 1386 лева. Той изоставил служебния автомобил, с който извършвал разнос на стоката и се укрил. С.Д. бил обявен за общодържавно издирване, а на 12.12.2021г. е установен и задържан.
Съдът е уважил искането на Районна прокуратура – Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Д., като е приел, че се касае за висока степен на обществена опасност на престъплението и на извършителя му.
Определението на съда не е влязло в законна сила и подлежи на обжалване.


image0 (9K)