Съдът задържа под стража крадец на „Лексус“ от лизингова компания в Стара Загора

Съдът задържа мъж за кражба на лек автомобил „Лексус“ по искане на Районна прокуратура-Стара Загора, съобщиха за ЗАРАТА от АП

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“  спрямо Н.А., на 44 г. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 15.03.2021 г., в гр. Стара Загора, при условията на опасен рецидив и в съучастие с неустановено към момента лице, чрез използване на техническо средство е отнел чужда движима вещ – лек автомобил, марка „Лексус“, на стойност 73 082 лв. Автомобилът е собственост на другиго – лизингова компания.  Престъплението е квалифицирано по чл.196 ал.1 вр. чл. 195 ал.2 вр. чл.29 ал.1 вр. чл.20  от Наказателния кодекс.

В резултат на събраните доказателства под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора е установено, че  Н.А. е пребивавал в гр. Стара Загора на 14 и 15 март 2021 г. Около 22 ч. на 15.03.2021 г., чрез използване на устройство за сканиране и отключване е проникнал в купето и привел в движение лекия автомобил „Лексус“. След продължително укриване Н.А. е бил установен и задържан. Автомобилът се издирва.

Н.А. е осъждан.Той е бил задържан за срок от 72 часа с оглед внасяне на искане до съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът е уважил искането на Районна прокуратура – Стара Загора и е приел, че се касае за висока степен на обществена опасност на престъплението и на извършителя му.

Определението на съда не е влязло в законна сила и подлежи на обжалване.


image0 (9K)