Любопитно

Съдят Мегз за застрахователна измама

На финалната права е разследването за застрахователната измама срещу дизайнерката Миглена Каканашева-Мегз, братовчед ѝ Антон Лесов и гаджето й Румен Рончев.

Досъдебното производство по случая е към края си, разкриват от прокуратурата. Мегз ще отговаря пред Темида за подбудителство в обсебване в големи размери. Наказанието за това престъпление предвижда от 3 до 10 години затвор, като е възможна конфискация на цялото имущество.

Рончев, Мегз и Лесов бяха подхванати от прокуратурата, след като стана ясно, че са обявили за откраднат скъпия джип „Мерцедес“ на Каканашева, а след това го продали. След като минат почивните дни около Великден и Гергьовден адвокатката на транспортния бос Светлана Паскалева се готви да подаде молба за изменение на мярката за неотклонение на клиента си. Той се намира в ареста от началото на януари тази година. Каканашева е на свобода срещу гаранция в размер на 10 000 лева, а братовчед x е с мярка „подписка“, пише в днешния си брой в. „България днес“.

Неофициално се твърди, че гаджето на Мегз е решил да направи самопризнания, за да намали присъдата си с една трета. Самата Каканашева категорично отрича, че срещу нея има разследване за измама.

,,Не сме обвинени в застрахователна измама. Това е лъжа, прокарана от медиите. Именно журналистите пречат на делото. Няма да се спирам на подробности, за да не преча на разследването и на хода на процеса. С Румен си говорихме, че ако можехме да върнем времето назад, нямаше да забъркаме тази каша“, заяви Мегз в свое телевизионно интервю.

От прокуратурата обаче са категорични, че са събрани достатъчно доказателства за това че в края на септември 2018 година Каканашева обяви за откраднат джипа си. Жалбата в Първо районно е подадена от братовчеда Лесов.

 

 

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Полицаи и деца заедно в акция на пътя

Подрастващите научиха важни уроци за безопасността си на пътя...

27 минути ago

Бургас отбеляза Летния Никулден с курбан и концерти

На днешния ден рибарите ритуално "отключват" морето...

30 минути ago

В китайски зоопарк: Нямат панди, боядисват кучета „чау чау“

Използвали био бои заради атаки от еколозите...

един час ago

Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира?

Той определя различни правила за двама ви...

един час ago

Габриела Маринова от Берое спечели сребро на световното по карате стил „шотокан“

  Габриела Маринова от IXв клас на СУ "Максим Горки" спечели сребърен медал на Световното…

3 часа ago
image0 (9K)