България

Съд постанови: вдигането на автомобил с „паяк“ е незаконно

Вдигането и репатрирането на автомобили от служители на общинското дружество „Организация на движението, паркинги и гаражи“ е незаконно. Това постанови Административния съд във Велико Търново след подадена жалба на ужилен от „паяка“ студент.
Според магистратите служителите на общинското дружество не са служители на общинската администрация и затова те не могат да налагат административни мерки за нарушение на общински наредби, пише „Монитор„. Те могат само да оказват съдействие на полицията и пожарната при установяване на някаква нарушение, като организират и контролират преместването на автомобила, но не могат да съставят актове и да репатрират.
„Спирането на автомобил в зона за платено паркиране без заплащане не е основание за принудително преместване на автомобила, тъй като не пречи на останалите участници в движението. Нормалното би било поставянето на скоба и заплащане на реалния престой – по 1 лв. на час, а не високите такси за престой на вдигнатия автомобил на наказателен паркинг“, коментират от съда.

Според съда с вдигането и преместването на автомобила на жалващия се студент, служителите на „паяка“ са нарушили конституционното право за частна собственост на младежа.

Живка Кехайова

Нямам девиз, имам собствена философия.

Recent Posts

Kак да премахнете белезите от акне веднъж и завинаги?

Насладете се на красива кожа по всяко време...

13 минути ago

65% от работещите у нас не взимат достатъчно пари, за да се издържат

Това заяви икономистът Любослав Костов...

20 минути ago

Григорова похвали Нинова за предложението за широко обединение на лявото

Това обаче се правило преди регистрацията на коалициите...

21 минути ago

Как да накарате момчето да ви хареса?

Вижте някои съвети...

31 минути ago

След негативната реакция: „Търговска Лига“ сменя името на болницата „Мама и аз“

В лечебното заведение няма да има педиатрично отделение...

един час ago
image0 (9K)