Световни новини

Сърбите славят Тръмп и злорадстват за Хилари Клинтън

Лъв срещу змия, така виждат в Парачин двубоя Тръмп – Клинтън…
Снимка: Блиц

Цяла Сърбия приветства бурно победата на Доналд Тръмп над Хилари Клинтън в президентската надпревара в САЩ. Стискахме палци на Тръмп, защото фамилията Клинтън донесе нещастие и смърт за сръбския народ. Това коментират по улиците на Белград и други градове в страната стотици граждани.

През цялото време на кампанията подкрепяхме Тръмп, въпреки измислените компромати и нападки срещу него. Никога няма да забравим и да простим това, което ни сториха Клинтънови! Бог даде благословията си за по-добрия и наказа Клинтън. Това пишат повечето сръбски медии днес. Сайтът Блиц в репортаж от град Парачин описва народната радост от изборните резултати в САЩ. Това е градът, където се намира завода за стъкло, свързван с името на банкера Цветан Василев. Сърцата ни заиграха с победата на Тръмп, гласи заглавието на материала. Още от сутринта жители на Сърбия се черпят и се събират по улиците, където се поздравяват за победата на новия президент и провала на Хилъри Клинтън.
В други публикации се описват милитаристичните намерения на Хилъри, които сега щели да пропаднат. Между тях е и изпращането на американски войници в бази на САЩ в България и Румъния. Балканите ще са по-спокойни с Тръмп, а представителят на демократите Клинтън, предвиждаше да ги превърне във фронтова територия, коментират журналисти.

Истинска радост от избирането на Доналд Тръмп за президент цари още в Хърватска, Черна Гора, Косово и Босна и Херцеговина. Тези балкански страни изпитаха на гърба си бомбандировките, разпоредени от Бил Клинтън. Загинаха много хора, още повече бяха ранени, а мостове, предприятия, заводи, училища и болници бяха разрушени от авиацията, припомнят местни медии. Според тях смяната в Белия дом ще се отрази на цяла Европа.

редактор

Share
Published by
редактор

Recent Posts

Славия и Арда се занулиха на Овча Купел

"Белите" вече са без шансове за седмото място...

12 минути ago

Возим се на влак по нови цени от утре

Скокът на някои от билетите е 20%...

28 минути ago

Почина депутатът от ПП-ДБ Петя Ставрева

Тя бе председател на ПП "Обединени земеделци"...

30 минути ago

Великденското завръщане: Тежък трафик по магистралите с леки инциденти

Няколко леки катастрофи има на АМ "Тракия"...

един час ago

Кой ще победи на 100 м – Мбапе или Юсейн Болт?

Спринтьорът хвърли ръкавицата към футболиста на ПСЖ...

2 часа ago

Кой доносник, кой борец… Петков семейно на плажа Корал

Направи и няколко намека по последния скандал...

2 часа ago
image0 (9K)