Съседна Сърбия обяви за заразени с коронавирус, в целия свят са над 80 хиляди

Двама сръбски граждани са били заразени с новия коронавирус. Това обяви външният министър на съседната ни държава Ивица Дачич.

„Мога да потвърдя, че двама наши съграждани са заразени с инфекцията. Става дума за С.О. (на 29 години) и за по-възрастния с една година – М.Т.“, е заявил Дачич, цитиран от сръбското радио Б-92 (www.b92.net).

Двамата сърби се намират в болница в Япония. Те са били на борда на круизния кораб „Даймънд Принсес“. Плавателният съд, който се намира в акваторията на японското пристанище Йокохама, е под карантина. На борда му има около 3700 души. Четирима от тях починаха от новия коронавирус.

И Хърватия, и Австрия обявиха за първи случаи на заразени с коронавирус, предаде „Ройтерс.“

Най-засегнатите страни засилват мерките за ограничаване разпространението на епидемията, след като броят на заразените в световен мащаб надхвърли 80 хиляди души.

Броят на починалите от новия коронавирус в Китай достигна 2663-ма души. Потвърдените случаи на заразяване са над 77 600. Повече от 27 хиляди души са излекувани.

В Южна Корея смъртните случаи са 9. Заразените са близо 1000. Броят на починалите в Иран достигна 15 души, съобщи БНТ.

В Италия, където 230 души са заразени с коронавирус, са регистрирани 7 смъртни случая. Британските власти и Европейският парламент препоръчаха на хората, които са пътували до Милано и околностите му, сами да се изолират за две седмици.


image0 (9K)