С „Вишнева градина“ на Чехов започва сезонът на Старозагорския театър

Премиерата на постановката „Вишнева градина“ ще бъде на 4 ноември от 19 часа на сцената на Драматичен театър „Гео Милев“.

В какво се крие магията, която привлича публиката на представленията на „Вишнева градина”? Какво провокира режисьори от цял свят да направят свой прочит на класическия текст на Чехов? Защо повече от век всеки актьор се стреми да влезе в ролята на някой от незабравимите герои от тази пиеса? Може ми утре вечер е шансът ви да си отговорите на всичките тези въпроси.

Спомняме си чеховата „Вишнева градина“

Може би отговорите са в пулсиращото усещане на мислещия човек, че не принадлежи нито на времето, нито на мястото, на което му се е паднал жребий да живее. В неутолимият стремеж към красота, за която копнее всеки; невинността, която всеки губи. В чувството, че животът се изплъзва, че не подлежи на контрол, че всичко се променя бързо и необратимо.

„Вишнева градина“, последната пиеса на Чехов

Почитателите на Мелпомена ще се потопят в ярка галерия от образи, искрящ диалог, събития и конфликти – част от неостаряващото творчество на Чехов.

Режисьор е Бина Харалампиева, музика Асен Аврамов, сценография Теодора Лазарова, фокуси Ронсо. В ролите – Елена Азалова, Иван Калошев, Илина Илиева, Мария Пенчева, Христофор Недков, Светла Тодорова, Цветомир Черкезов, Ивелин Керанов, Жоро Райчев, Стефан Борисов, Кольо Стайков, Мария Енева, Стефан Делев, Веселин Ангелов.

„Вишнева градина“ ще се играе и на 8 и 17 ноември.

За Камен Донев, силата на словото, високите скорости

Другото събитие в културния афиш на Стара Загора за утре е спектакълът на Камен Донев „За силата на словото“ – също т 19 часа, в Културен център „Стара Загора“.

Чехов: Медицината е законната ми съпруга, а литературата – моя любовница


image0 (9K)