С около 7% поскъпват парното и топлата вода от 1 юли

Парното и топлата вода ще поскъпнат с около 7 процента заради увеличаването на цената на природния газ. Това стана ясно на откритото заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), съобщи БНР.

[ad id=“225664″]

„Това е минималното повишение, което ние определяме въз основа на твърде високите цени на суровия петрол и на петролните деривати на международния пазар. Цени, върху които нито „Булгаргаз“, нито правителството на България, могат да влияят. Финалното решение, което ще вземем и на 29 юни, е да бъде предложената цена или много близка до нея. Естествено всяко повишение на природния газ по необходимост води до промяна на цената на топлинната енергия и в значително по-малка степен цената на електрическата енергия. В момента работят експертите и затова аз не мога да дам отговор по отношение на повишението на цената на топлинната енергия, както и на електрическата енергия“, каза председателят на КЕВР Иван Иванов.

[ad id=“263680″]

На закрито заседание в петък КЕВР ще вземе окончателно решение за цената на природния газ, а в неделя, на 1 юли, енергийният регулатор ще обяви окончателно какви ще бъдат цените на електрическата и топлинната енергия.


image0 (9K)