С онлайн форум В Стара Загора отбелязват Международния ден за правата на човека

По случай 10 декември- Международен ден за правата на човека, Международният младежки център (ММЦ) и Центърът за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) Стара Загора организират виртуален форум, посветен на правата на човека.

Събитието ще се състои днес от 16:00 часа в дигитална среда.

Конгресът ще бъде разделен в три части и участие в него ще вземат представители на различни професии (учители, адвокати, лекари и пр.), млади дебатьори от клуб „Дебати“ към ЦПЛР – Стара Загора, доброволци към ММЦ, МОС и Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи.

В първата част, представители на различни професии (учители, адвокати, лекари и пр.) ще представят промените в организирането на работата си в пандемичната ситуация. Във втората част- ще вземат участие представители на клуб „Дебати“ към ЦПЛР, които ще разискват доколко съхранени или нарушени са нашите човешки права.

Във финалната, трета част на форума, участниците ще се включат в обща дискусия, споделяйки своите впечатления, мнения и гледни точки по темата.

Всички млади хора и ученици, заинтересовани от темата могат да се включат в събитието, чрез страницата на Международния младежки център във фейсбук: https://www.facebook.com/InternationalYouthCenterStaraZagora

На 10 декември 1948 г. Общото събрание на ООН приема общата декларация за човешките права – от тогова насам този ден се чества по света като ден на човешките права. Днес, повече 70 години по-късно, тази дата се чества по цял свят с различни инициативи, които имат за цел да повишат познанията и разбирането за човешките права и тяхната защита.


image0 (9K)