С фамозен гол на Тунгара Берое спечели точка в последната минута

Берое и Ботев (Пловдив) завършиха 1:1 в среща от VI кръг на efbet Лига, видя ЗАРАТА. Първото полувреме бе много динамично. И двата тима имаха своите възможности, но гол не падна. Пет минути след подновяване на играта обаче гостите откриха резултата след поапдение на Бароан. Зелените притиснаха противника в търсене на изравняване и играта бе предимно в половината на жълто-черните. Абубакар Тунгара реализира страхотно попадение в последната минута на мача и оформи крайното 1:1.
Още в 3-ата минута гостите от Пловдив можеха да открият резултата, възползвайки се от грешка на беройци при изнасянето на топката. Антоан Бароан стреля край гредата, след като Елвис Ману напредна и му подаде. В 17-ата минута пловдивчани пак бяха близо до гол, след като Емануел Току проби от ляво и продължи топката към нахлуващия на скорост Па Конате. Вратарят Иван Караджов обаче бързо предугади какво ще последва, излезе и спря топката с крак.

Следващите 15 минути бяха определено за Берое, като домакините пренесоха събитията пред вратаря Хидайет Ханкич. С много енергия и физика опитаха да стигнат до гол и благодарение на три поредни ъглови удара напрежението пред вратата на гостите не стихваше. В 33-ата минута домакините искаха дузпа заради предполагаемо нарушение на Па Конате, но Никола Попов провери ситуацията с помощта на видеосистемата (ВАР) и поднови играта. До края на първото полувреме Бароан и Ману можеха да бъдат по-точни при последния изстрел.

Началото на второто полувреме беше за гостите от Пловдив, които в 50-ата минута вече водеха с попадение на Бароан, който нанесе последния удар при меле. Атаката направиха Ману и Херман, които буквално разпиляха отбраната на Берое.

В 56-ата минута Роеи Херман можеше да удвои, след като проби от дясно и опита да центрира, но топката се отби в страничната греда на изненадания Иван Караджов. В 58-ата минута пък беройци отправиха и първия си точен изстрел в мача, дело на преотстъпения от Славия Димитър Стоянов.

В 65-ата минута домакините поискаха дузпа, макар Никола Попов да беше много близо до ситуацията и с отлична видимост. Абубакар Тунгара влезе на скорост в наказателното поле и падна при съприкосновение с Херман. Попов поиска помощ от стаичката с колегите си, които гледаха камерите и те потвърдиха решението от терена.

Беройци продължиха да търсят изравняването, но в 77-ата минута трябваше да благодарят на вратаря си Караджов, който отрази удар на Дилан Мертенс. В 88-ата минута при една контраатака Еманюел Току можеше да реши мача в полза на пловдивчани, но ударът му от 6-7 метра беше силен, но и неточен.

Ботев (Пловдив) накрая плати цената на пасивността си, след като откровено чакаха съдията Попов да свири край на мача. Те се прибраха отзад и дори откровено подаряваха топката на домакините. В една ситуация Пунчец не подгони както трябва Тунгара, който бутна топката на дясно и с мощен изстрел я прати в сглобката на двете греди, без шанс за вратаря Ханкич – 1:1.


image0 (9K)