Тази билка мълниеносно убива раковите клетки!

Според изследвания, публикувани в Life Science, екстрактът от сладък пелин (Artemisia annua) съдържа големи количества артемисинин. През последните няколко години артемисининът е предмет на редица научни изследвания, които доказват ефективността му срещу различни агресивни форми на рака.

Добре известен е фактът, че сладкия пелин се използва от древни времена. Китайците са го прилагали срещу треска, паразити, малария и други болести преди повече от 2000 години.

[ad id=“263680″]
Резултатите от научните изследвания показват забележителния ефект на артемисинина върху раковите клетки. В същото време клетките, които са здрави остават незасегнати от действието на екстракта.

Трябва да се отбележи, че сладкия пелин (Artemisia annua) не трябва да се бърка с Artemisia absinthum (обикновен пелин), друго растение от същото семейство, което е известно като добър лек при проблеми с храносмилането.

Според д-р Хенри Лай и д-р Нарендра Сингх от Университета на Вашингтон, добрата новина е, че артемисинина не е ефективен само срещу един вид рак – екстрактът бори широк спектър от онкологични заболявания, особено при рак на дебелото черво, на гърдата, рак на белия дроб и левкемия.

[ad id=“225664″]

Положителните ефекти на артемисинина са били установени в случаите на рак на яйчниците, меланома, рак на простатата и мозъчен тумор. Разбира се, тези резултати са следствие на дълги научни изследвания.

Ефективността на тази билка може да се обясни по лесен начин. Научните изследвания са доказали, че клетките, засегнати от рак, са с високо съдържание на желязо в тях. От друга страна, артемисинина реагира при контакт с желязото. Тази реакция води до освобождаването на свободни радикали, които елиминират раковите клетки в много кратък период от време, като не се засягат здравите клетки.


image0 (9K)