Тази вечер избират „Футболист на Годината 2020“

Победителите от 60-та анкета „Футболист на годината“ в България ще бъдат обявени тази вечер на специлана церемония, която ще се проведе по модела на връчените награди на ФИФА, като събитието ще бъде виртуално и е с начален час 18.30 часа.

95 спортни журналисти от 37 различни медии участваха в допитването, а основна част ще бъдат и легендарните фигури, печелили приза от 1961 година насам.

На церемонията ще стане ясна призовата тройка при българските футболисти за 2020 г. .

Също така ще бъде обявен и треньор №1 на България, както и неговите подгласници.

Ще станат ясни кои са най-добрите футболисти в българското първенство за 2020 г. – най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър полузащитник, най-добър нападател, най-добър чужденец, най-прогресиращ млад играч.

Ще бъдат още отличена най-добрата футболистка при дамите за изминалата година, а също така ще бъде избран и най-красивият гол за 2020 г. в българския футбол.

За пета поредна година ще бъде връчена и специална награда „Лъвско сърце – Трифон Иванов“.

Юбилейната 60-та анкета за „Футболист на годината“ се организира в партньорство от „Дакс Медия“, Българската асоциация на спортните журналисти и Българския футболен съюз.

За четвърта година прякото предаване от церемонията за „Футболист на годината“ ще бъде излъчвано директно в официалната фейсбук страница на националните отбори Team Bulgaria.


image0 (9K)