Таксита и граждани на протест против беззаконието на пътя

Таксита в София да блокират за половин час кръстовището на булевардите „Черни връх, „Арсеналски“ и „Св. Наум“ в 17 ч днес. С такъв призив излязоха браншови организации на таксиметровите професионалисти. Причината – отнетия живот на двете момичета и потрошения таксиметров автомобил от мощния джип на 5 юли вечерта.

Исканията на таксиджиите са да се засилят мерките срещу пияни и дрогирани, каза Кирил Ризов, почетен председател на съюз „Такси“.

Такситата ще блокират кръстовището само за половин час, за да не пречат на гражданите да се приберат след работа по домовете си, за което предварително им се извиняваме, пише в призива. Пояснява се, че за проявата има съгласувателен протокол със СДВР.

„Който откъдето и да се насочи със своя таксиметров автомобил към кръстовището, ще бъде допускан от служителите на МВР само от 17 до 17,30 часа!

Точно в 17,30 часа всички се качваме на таксиметровите си автомобили и опразваме кръстовището!

Да го направим – всички заедно!, са казва още в призива.

Във Facebook се организира още един протест на кръстовището на „Черни връх“ и „Арсеналски“. Организаторите са нарекли събитието „Протест срещу несправянето с рецидивистите и корупцията по пътя“ и призовават:

„Призовавам всички, които смятат вчерашния „инцидент“, не – това УБИЙСТВО за резултат от повсеместната корупция, превзела МВР и всички държавни органи, да излезем днес в 18:30 на това кръстовище, за да почетем паметта на нелепо погубените млади момичета и да поискаме сметка от отговорните:
– да последват оставки и уволнения за тези, които са допуснали този „човек“ да се движи безнаказано по обществената пътна мрежа
– да се предприемат спешни акции срещу всички останали джигити с десетки нарушения на пътя
– да се предвидят по-строги санкции за джигитите, но също така и наказания за представителите на МВР и държавата, които допускат подобни рецидиви“.

 

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)