Таня Гатева преди плейофа за титлата: Мислим мач за мач

Старши треньорът на Берое Стара Загора Таня Гатева вярва, че отборът й може да спечели финалната серия в А група срещу Монтана 2003, без да допусне загуба в нея. Това призна тя пред BGbasket.com ден преди началото на мачовете за титлата, научи ЗАРАТА.

„Смятаме, че можем определено. Може и да не се получи, но тръгваме мач за мач. Нека в първите два си свършим работата и след това вече в Монтана, според резултата, ще мислим дали наистина можем да затворим серията или не. Дори и да не е 3-0, важното е да сме победители в серията“, сподели наставникът.

Берое загуби последния мач между двата тима преди плейофите, но въпреки това има доста добър баланс срещу своя съперник през сезона: 5-2. Според Гатева обаче това поражение ще е полезно за отбора й.

„Загубихме последния мач преди няколко дни, но смятам, че това е добра загуба за нас. В един спортен календар един отбор не може само да побеждава и трябва да види своите минуси. Ние реално няма къде да ги видим, защото нямаме други мачове. Смятам, че с тази загуба ще излезем много по-мобилизирани, отколкото ако бяхме победили. Така че това е плюс за нас“, обясни тя.

 

„Познаваме се доста добре. Подготовката върви нормално. Всички сме здрави – това е най-важното. Има някакви травми, които не са сериозни. Не е нещо, което ще попречи на играта на състезателките“, добави треньорът на старозагорския тим.


image0 (9K)