Татко Джелял или актьорът Четин Текиндор, за когото журналист пуска иронична забележка, променила живота му

Четин Текиндор е известен турски актьор, роден на 16 юли 1945 г. Той е добре познат на българския зрител от участията си в много сериали, излъчвани по наши телевизии. В момента го гледаме в ролята на мафиота Джелял Касапина от крими новелата „Вътрешен човек„.

Четин Текиндор е завърва актьорско майсторство в далечната 1970 година, а след това преподава сценична дикция и актьорско майсторство в анкарския университет Хаджеттепе, като същевременно играе в театрални постановки. През 1983 година се снима в сериала “Малкия ага” и няколко филма, но става истински известен с озвучаването на чуждоезични филми и сериали по Турското радио и телевизия.

Тази вечер във “Вътрешен човек”: Какво се случва, след като Джелял научава, че Джошкун е жив

Голяма слава му носи дублирането на д-р Кимбъл от американския сериал “Беглецът”.
Ироничната забележка на един журналист кара актьора да спре с дублирането и да се насочи към киното. Атила Дорсай написал във вестник “Джумхуриет”: “Който филм или сериал да гледате, чувате все един и същ глас- гласът на Четин Текиндор. Ако Четин бей с парите, които е спечелил от дублиране, отиде на почивка, и ние ще си починем от него.”

“Тази статия е едно от най-добрите неща, които са ми се случили, защото това беше истината. Дори на мен ми беше писнало от гласа ми”, казва Четин Текиндор.

Интересен е личният живот на актьора. Той два пъти се жении за актрисата Зерин. Самата тя разказва, че на 22 години се омъжила за Четин , когато той е бил вече утвърден актьор, а тя стажант-актриса в Адана. Когато тя се връща в Анкара, Четин я следва там и при първата им среща ѝ прави предложение. След първия развод, само след 10 месеца от раздялата им, те пак сключват брак . Имат син.


image0 (9K)