Татяна Буруджиева прогнозира експертно правителство, подкрепено от център-дясно

„Европейският съд за правата на човека прави разлика между личността и публичната личност“, каза пред БНР политологът доц. Татяна Буруджиева, срещу която е заведено дело от Корнелия Нинова, лидер на БСП, заради мнението, което тя е изразила като политолог в интервюта за два пловдивски сайта.

Буруджиева беше категорична, че не е коментирала личността на Нинова, а е изказала мнение само за политиката, водена от социалистическата партия:

„Много важно е колегите ми и аз да можем спокойно да упражняваме своята професия. Опираме до това дали рискът, който носят изказванията ни и заплахите от това да бъдем съдени за нашето мнение, няма да доведе при някои колеги да притеснения и автоцензура“.

Буруджиева коментира предстоящите парламентарни избори.

„Организациите на БСП правят сериозен опит да направят крачка в посока на по-висок резултат“, коментира тя във връзка с реденето на листите на социалистите.

Според нея това, че доста дълго време в социологическите проучване БСП е на второ място, показва тенденция, която разкрива разпределението на местата в изборната класация.

„ГЕРБ ще търси обновление. Тезата, че водачи на листите им ще са министри, влиза в синхрон с посланието, на което вероятно ще опрат кампанията си, че те могат да дадат позитивни резултати в управлението“, смята Буруджиева.

По думите ѝ за ДПС залогът на тези избори е запазването на третото място.

Тя изказа мнение, че на тези избори партиите във формираните коалиции повече ще си подпомогнат резултатите, отколкото ще си пречат.

„Няма много голяма вероятност правителство да се състави от център-лява коалиция. Възможно е експертно правителство, но то ще има ясна политическа подкрепа в парламента или в център-ляво, или в център-дясно. По-вероятно е експертно, подкрепено от център-дясно. Големият въпрос е какво ще бъде правителството, но това ще зависи от избора на гражданите“, обобщи Буруджиева.

Публикувано със съгласието на Faktor.bg

 


image0 (9K)