Татяна Дончева: Аз ще водя листите във Варна и Русе

Това обяви лидерът на „Движение 21“

Само на един шеф на ДАНС може да му дойде на ум да си вземе пет месец отпуска. Само това е достатъчно, да бъде уволнен. Значи там се е намирал човек, който няма идея че служи на държавата и служи 24 часа в денонощието. А ако някой не е зебелязал, значи е някакъв льольо, който е изложил на риск всички нас. Този човек пълзи години наред. Пълзи да се го пази. Това заяви в ефира на bTV Татяна Дончева, коментирайки поведението на бившия директор на ДАНС.

С каква вдигната глава си тръгва. Смятате ли, че този човек е бил глава на ДАНС.? Някой друг е бил, по скоро представителите на кръга Монтерей, които са му били заместници, допълни лидерът на „Движение 21

Битката с ГЕРБ ще продължава дълго – този месец, по време на изборите, след това. Това е ъндърграуд на вкопан в службите. На кой може да му хрумне началниците на служби да излязат в отпуск? Всякакви неща са ставали. Но не е ставало някой да накара да излязат в отпуск шефове на служби. Те няма да се посвенят да вземат достъп до класифицирана информация. Министърът има право на закон за достъп до класифицирана информация. Достъпът на Рашков и Гатев бе отнет заради незаконните подслушвания и нарушение на закона. Тези гербаджийски подлоги ще направят такива номера, коментира Дончева появилата се информация, че служебният министър е с отнет достъп до класифицирана информация.

За руските шпиони тепърва ще се влиза в правосъдието. Ще видим дали има почва от нас. Те си заработват заслуги във вашингтон преди изборите. В България има руски шпионски скандали, но тези, които се случиха са смехотворни. През цялото време на ГЕРБ се строеше Руски поток, посочи тя.

Тя даде съвет и на управляващите от служебния кабинет: Няма как селският началник да го направите шеф на национална служба. Те изискват тежък „вестибуларен“ апарат. Трябва да мине през стъпалата или ще рухне след няколко месеца, категорична бе тя.

Дончева коментира и отношенията с БСП: Като правиш широка коалиция, тези, които каниш, трябва да са част от коалицията. А участието в изборите по закон е свързано с получаване на субсидия. В едни преговори всичко си има цена. Водила съм преговори, в които се отчита цената на формацията.

Хаджигенов има време, кога да навлезе в политиката и кога да се срине. Постигнали сме споразумение за водачите на листи. Нашата коалиция трябва да надхвърли резултата от предишните изпити. Аз ще водя листите във Варна и Русе. Групата „Изправи се! Мутри вън!“ в бъдеще ще се представя само от Мая Манолова, а не както досега от Манолова и Хаджигенов, обясни тя за своята коалиция.

източник www.dunavmost.com


image0 (9K)