Татяна Дончева: Сценаристите на Слави няма да се справят в МС, ИТН не показва желание да съставя правителство

„Подкрепа за партията на Слави Трифонов е най-приемливият вариант, след като получи мандата. Не вярвам обаче дали е по силите на сценаристите да се справят в Министерския съвет. ИТН не е показала досега желание да състави правителство. Дали ще продължи с това поведение, не мога да прогнозирам, но най-леко може да се направи правителство с мандата на ИТН. Слави Трифонов има последната дума“. Това заяви Татяна Дончева, депутат от „Изправи се! Мутри, вън!“ пред БТВ.

„Аз не си „представям“ следващия кабинет, защото това в политиката не е резонно. Обичам сериозни хора и доказани професионалисти. Политикът трябва да има сериозна експертиза, за да взима бързи решения. Аз имам вкус към такива хора. Щом народът е дал мандати на сценаристите три пъти повече от нас, аз уважавам това. Политиката е занаят и е нужно време да се навлезе в нея. Както на мен ще ми е трудно да вляза в тяхната роля и ще ми е нужно време, така и на тях няма да им е лесно. Наблюдавам обаче, че ИТН също не говорят за съставяне на правителство“, допълни Дончева.

„ПП ГЕРБ няма нужда да знае какви разговори се водят между другите партии. Избирателите очакват политиците да не им прехвърлят собствените си проблеми. Те дадоха знак, че искат промени, но направени по сложен начин. Избирателите искат да видят в даден период от време кой какво може и затова голяма част от тях не желаят бързи избори. На тях не им трябва да им се предават клюкарски информации кой с кого говорел. Най-краткият хоризонт на правителството е до Нова година. Най-важно е да се направят промени в изборното законодателство. Следващите избори не трябва да се позиционират през юли или август, когато хората са на море. Те не трябва да се подготвят от служебен кабинет на президента, защото винаги ще има упреци и съмнения“, каза още депутатът от ИСМВ“, каза още Дончева.

Публикувано със съгласието на Faktor.bg

 


image0 (9K)