Тежка загуба на „Берое“ срещу „Лудогорец“

„Берое“ загуби от „Лудогорец“ с 1:4 в мач от ХХ кръг на първенството. Гостите откриха резултата в 3-та минута чрез Клаудиу Кешеру. Резултатът се запази до почивката, а Иван Минчев изравни в 53-та минута след пряк свободен удар. Девет минути по-късно обаче Елвис Ману отново даде преднина за гостите. Отново той покачи резултата в 82-та минута, а Десподов оформи крайното 1:4 минута преди края.

Гостите излязоха напред в резултата още в 3-та минута, когато Текпетей изведе Кешеру зад отбраната и нападателят не сбърка, останал сам срещу Ганев – 0:1.

Кирил Десподов стреля от пряк свободен удар в 8-та минута, но топката срещна напречната греда.

Две минути след това Текпетей изведе Десподов зад отбраната, а той застъпи за Кешеру. Мезаг обаче се намеси и предотврати удар към вратата.

В 13-та минута Стоянов центрира в пеналта, където Макоута игра с глава, но не затрудни Илиев. В 27-та минута Лебон получи пред наказателното поле от Конте, финтира защитник и стреля, но топката излезе в корнер след рикошет.

В 32-та минута се стигна до разбъркване в наказателното поле на „Берое“, при което Сантана изведе Текпетей, но реферът маркира засада. Три минути след подновяване на играта Лебон проби и стреля от границата на пеналта, но топката срещна тялото на играч на гостите и излезе в корнер.

В 50-та минута Десподов проби и предостави за Кешеру в наказателното поле, но Ангелов успя да се намеси.

„Берое“ изравни в 53-та минута след чудесно изпълнение на Иван Минчев от пряк свободен удар – 1:1. Гостите отново излязоха напред в резултата в 62-та минута. Сисиньо изведе Ману зад отбраната и влезлият като резерва играч на „Лудогорец“ не сбърка, остана сам срещу Ганев – 1:2.
Минчев центрира от фаул в 72-та минута, а Камбуров засече с глава, но топката мина покрай вратата.

Минута след това „Берое“ организира хубава, атака, която завърши с центриране на Еривалдо, но бранител на гостите успя да избие пред Камбуров. Кирил Десподов изведе Елвис Ману сам срещу Ганев в 82-та минута и нападателят прати топката в мрежата за 1:3.

Минчев центриора от фаул в 88-та минута и Макоута засече с глава, но не затрудни Илиев, който улови.

Минута преди края на мача Десподов получи топката пред наказателното поле, напредна и прати топката в мрежата за крайното 1:4.


image0 (9K)