Тежък жребий за сестри Стоеви за Токио

Тежък жребий за сестри Стоеви в Токио. Габриела и Стефани Стоеви попаднаха в група с представителки на Индонезия, Китай и Република Корея, които са в топ 8 на световната ранглиста, ЗАРАТА.

Регламентът предвижда 16 двойки да бъдат разпределени в 4 групи, като първите два тандема от всяка група се класират за 1/4-финалите.

„Целта е излизане от групите, вече там всичко може да се случи. Ще сме много щастливи на медал“, коментира Стефани Стоева пред NOVA.

Българският тандем прави отличен сезон като през май защитиха европейската си титла, а сега им предстои участие на втора поредна Олимпиада.

„Рио беше за нас една подготовка. Може би да видим как е да си на един такъв голям форум. Сега ще ни е по-леко, разбира се, че ще има напрежение, но вече знаем какво да очакваме и сме подготвени за това“, добави Габриела Стоева.

„На 17-ти се предполага, че трябва да сме в олимпийското село. Доколкото знам има 3 дни карантина и след това трябва да започнем тренировки. Надявам се, всичко е да наред. Ще има ПСР-тестове, надяваме се всички да са негативни“, каза още Стефани.

Олимпийският турнир в бадминтона стартира на 24 юли.


image0 (9K)