Световни новини

Тереза Мей призова: Не омеквайте пред Русия!

Ангела Меркел отхвърли връщането на Русия в Г-7 без прогрес по Украйна

[ad id=“225664″]

Британският премиер отправи призив към лидерите на страните от Г-7, да не омекват пред Русия след натиск от американския президент Доналд Тръмп и италианския премиер Джузепе Конте да бъде позволено на Владимир Путин да се върне на масата на Г-7, пише британският вестник Daily Express, цитиран от „Фокус“.

Предстои среща на четири очи межди Тереза Мей и новия италиански премиер Джузепе Конте, в която Мей ще се опита да го убеди, че твърдите санкции срещу Русия не трябва да бъдат смекчавани, както искат двете нови управляващи партии в Италия.

[ad id=“263680″]

Доналд Тръмп по-рано заяви:„Няма значение как ще го наричате. Това беше Г-8, сега Русия е извън (формата). Защо провеждаме среща без Русия? Бих препоръчал Русия да бъде част от нея.“

Пред репортери германският канцлер Ангела Меркел отхвърли връщането на Русия в Г-7 без прогрес по Украйна, предава „Франс прес“, цитирана от „Фокус“.

Меркел говори пред журналисти след среща между лидерите на Италия, Великобритания и Франция, която се състоя след предложението на американския президент Доналд Тръмп Русия да бъде поканена обратно във формата Г-7

[ad id=“236999″]

„Ние се съгласихме, че връщането на Русия не може да се осъществи преди да е налице значителен напредък по въпросите и проблемите, свързани с Укарйна“, заяви Меркел пред репортерите.

Русия беше изключена от формата в отговор на анексирането на Крим, което бе счетено за нарушаване на украинския суверенитет, припомнят наблюдатели.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Ботев и ЦСКА 1948 с реми в битката за седмото място

Двата отбора не си вкараха гол на "Колежа"...

4 часа ago

Таро прогноза за 6 – 12 май

Ето какво показват таро картите...

5 часа ago

Арх. Здравков: ЦСКА все още няма разрешително за строеж

Жалба бави издаването му за строеж на новия стадион...

5 часа ago

Славия и Арда се занулиха на Овча Купел

"Белите" вече са без шансове за седмото място...

7 часа ago
image0 (9K)