Терзийски: МВР имаха заповед да не реагират за правонарушения на протестите

Терзийски: МВР имаха заповед да не реагират за правонарушения на протестите

Снимка: БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ и бивш вътрешен министър Христо Терзийски разкри във фейсбук, че не е пострадал при протестите пред парламента в четвъртък, а други народни представители. По-интересното обаче е, че той твърди, че „при разговори с полицейски служители, охраняващи “масовото” мероприятие, разбрал, че имат заповед от висшето политическо ръководство да не реагират на сигнали за правонарушения в този ден и час“.

Още по темата

16 юни 2022 21:45

100

Ето цялата му публикация:

„Приятели, прочетох в някои медии, че по време на “спонтанните протести” в подкрепа на управлението съм пострадал.

Това не е вярно, бяха пострадали други.

В 20.34 часа на 16.06.2022г. подадох сигнал на телефон 112, че в района на паркинга на НС са нападнати народни представители и няма никаква реакция от страна на полицейските служители. Тази информация ми бе подадена от служители на НС.

Поисках бърза реакция от страна на МВР, каквато реакция би очаквал всеки български гражданин!

Реакция нямаше, но каква беше моята изненада, когато при разговори с полицейски служители, охраняващи “масовото” мероприятие, разбрах, че имат заповед от висшето политическо ръководство да не реагират на сигнали за правонарушения в този ден и час!

Благодаря на всички, които се поинтересуваха за мен, а за тези хора – те не могат да управляват, тези хора не трябва да управляват!“

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)