Тийнейджъри са чупили детски люлки на Алана

Информационен бюлетин на Горещ телефон за сигнали на Община Стара Загора от 25 до 28 юни

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 25 до 28 юни, са отчетени над 160 сигнала. Граждани са подали информация за около 50 неправилно паркирани МПС в града.

Сигнал е подаден за бездомни кучета в кв. „Кольо Ганчев“ – до детска ясла №13 „Росица“, както и по ул. „Надежда“, около Дома за възрастни с физически увреждания. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

[ad id=“225664″]

За тийнейджъри, чупещи детски люлки в парк „Александър Стамболийски“ (Алана) също е подадено оплакване. За вандалски прояви в детска площадка е съобщено и в междублоково пространство до блок №61 на ул. „Св. Троица“.

Гражданин е съобщил за счупено стъкло на информационно табло на автобусна спирка до блок № 50 в кв. „Три чучура“.

[ad id=“236993″]

На строителна фирма е издаден констативен протокол за почистване на замърсена с кал част от околовръстен път Казанлък – кв. „Кольо Ганчев“.

По подадена информация се извършва проверка на шофьор на тролейбус по Линия №36, с направление ПЗ „Загорка“- кв. „Железник“, за когото се твърди, че е затворил вратите пред пътник, желаещ да се качи.

Граждани са информирали за свлечена земна маса, затрудняваща движението между селата Сулица и Старозагорски минерални бани.

Няколко са и сигналите за музика от заведения и шумни компании на открито в тъмната част на деня.

След получена информация на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, паркомати. Обезопасени са шахти на пътното платно. Премахнати са изсъхнали клони от дървета.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.


image0 (9K)