Тодоров: K-19 създаде трудности, но не очаквам фалити

„Община Стара Загора продължава работата с изпълнението на няколко проекта в града. Вече е възложено възстановяването на кв. „Самара 1“, след като дейностите по подмяната на ВиК мрежата са завършили.“ Това заяви за Радио Стара Загора кметът на града Живко Тодоров. Интервюто на старозагорския градоначалник бе анонсирано снощи пак по радиото.

По думите му предстои в следващите дни да стартира ремонтът в сградата на СУ „Христо Ботев“, бившето VII ОУ „Митрополит Методий Кусев“. На дневен ред е стартиране на дейностите по изграждане на новата детска градина, планирана в централната част на Стара Загора. Живко Тодоров обяви, че проектите, свързани със скейт парка и Зоологическа градина, се очаква да бъдат завършени до края на септември.

В ход е обществената поръчка за ремонта на ДТ „Гео Милев“, каза още кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той обясни, че се работи и за обновяването на сградата на СУ „Васил Левски“, както и по изграждането на общежитие в Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи. „Всичко, което зависи от Общината, се движи“, отбеляза старозагорският градоначалник.

„Пандемията създаде затруднения за някои от общинските дружества в Стара Загора, но не очаквам фалити. Важното е да бъдат взети отговорни и правилни решения в тази ситуация“. Това заяви кметът Живко Тодоров в отговор на твърдения, отправени от съветници, че общинските предприятия са пред фалит. Старозагорският градоначалник даде пример с „Тролейбусни и автобусни превози“, посочвайки, че мерките срещу коронавируса са довели до намаление на пътникопотока и използването на услугата. „Има обективни обстоятелства за намаление на приходите“, категоричен бе Живко Тодоров.

Кметът на Стара Загора изрази надежда, че след предстоящите избори бъдещият парламент ще излъчи редовно правителство.

„Това е изключително важно за нормалната работа на общините“, отбеляза Тодоров. Бъдещето на комплекса „Марица изток“ и казусът със сградата на АГ комплекса са две от темите, които очакват решение след излъчване на редовен кабинет.

 


image0 (9K)