Categories: Бизнес

Токио се сбогува с любимите си дискети

Снимка: Pixabay

Докато Япония се опитва да въведе повече правителствени функции в дигиталната ера, местните власти в Токио загърбват компютърните дискети, които използват в продължение на десетилетия за съхранение и прехвърляне на данни, пише Nikkei Asia Review.

Администрацията на района „Мегуро“ планира да прекрати всяка дейност, включваща дискети и други физически носители на информация, насочвайки се към дигиталните облаци за цялата 2021 г. В същото време управата на „Чийода“ се стреми към подобен подход през следващите няколко години. 

Още по темата

Още през 2019 г. властите в „Минато“ прехвърлят своите данни от дискети изцяло онлайн.

Това, че служителите в японската столица, макар и неохотно, изоставят тази технология едва сега, подчертава препятствията пред пълния цифров преход, търсен от правителството на страната.

Дисковете почти никога не се чупят и не губят данни, споделя  Йоичи Оно, който отговаря за управлението на публичните средства в района „Мегуро“. Отделът отдавна съхранява информация за плащанията към служителите на 3,5-инчови дискети, които физически се транспортират до банката за обработка.

Тази система оцелява дори след като самите дискети изчезват от пазара. Sony, един от най-ранните доставчици на 3,5-инчови дискети, спря да ги произвежда преди десетилетие. Дискетите могат да се използват повторно, а отделът разполага с много такива на склад, което му дава малко основание да се насочва към нови начини на съхранение и пренос на данни.

Това се променя през 2019 г., когато Mizuho Bank информира отдела, че ще започне да го таксува с 50 000 йени (438 долара) на месец за използване на физически носители за съхранение, включително дискети.

Банката се позовава на края на производството на този тип носители на данни и разходите за поддръжка на четци, като посочва относителната неефективност и риска от загубени данни в сравнение с онлайн банкирането.

Перспективата за допълнителни годишни разходи в размер на 5000 долара подтиква отдела да смени целия процес, включваща външни системи.

Пълното преминаване към цифрови услуги остава в бъдещето, като се има предвид времето, което ще е необходимо за справяне със различни задачи като цифровизирането на хартиените договори. „Има много малки неща, които трябва да се обработват с фини детайли“, споделя ръководителят на счетоводството на администрацията на „Чийода“ Шого Хошина.

източник https://www.investor.bg/…………

Arhiv

Recent Posts

Теменужка Петкова: Не сме готови да освободим цената на тока за бита

Нямаме данни колко са енергийно бедните...

45 минути ago

България и Турция продължават дебата по споразумението за „Боташ“

Около това се обединиха двама министри...

46 минути ago

Патрулка се блъсна във Велико Търново

Не са ясни причините...

51 минути ago

Приключи делото за попечителство на Бритни Спиъс

Двамата са постигнали споразумение...

54 минути ago

Светлана Каменова е европейска шампионка по бокс

  Страхотна Светлана Каменова стъпи на върха на Европа, научи ЗАРАТА от БФ Бокс.  …

един час ago
image0 (9K)