Токсични личности, от които не се нуждаем

Ежедневно комуникираме с много и различни хора, но най-често го правим с хората от близкото ни обкръжение. Тези, с които работим, живеем, прекарваме свободно време. Сред тях, колкото и да не ни се иска, винаги се откроява по някоя токсична личност. Всъщност, може дълго време да не осъзнаваме, че някой е такъв, защото има различни типове токсични личности. Споделяме 6 от тях.

Съдникът

Един от най-лошите типове приятели/познати/роднина/любим човек е този, който винаги ви съди. Когато допуснете грешка, имате трудни моменти или нови идеи за близкото бъдеще. Разбира се, начинът, по който го прави е деликатен, използвайки мимики, точно подбрани думи. Трябва да осъзнаете, че неговата несигурност се проектира върху вас. Такъв приятел иска да ви подтисне, да ви демотивира. Единственият начин да се справи с токсичната личност в този случай е да бъдете ограничени в информацията за себе си.

Отрицателните личности

Те винаги подтискат хората край себе си, без значение от ситуацията. По-лесно им е да виждат лошото, отколкото хубавото. Трудно е да бъдеш в обкръжението на такива хора, защото те никога няма да приветстват успехите ти, ценните мигове.

Манипулаторът

Той има много лица. Може да се окаже ваш роднина, дългогодишен приятел, усмихнатата колежка. Този тип токсична личност не обръща особено внимание на вас, на нуждите ви, въпреки че се държи като заинтересована. Умее да си проправя път чрез лъжа, любезност, за да получи желаното. С такива хора трябва да сте твърди и да покажете, че добрите ви намерения не ви правят глупави и че никой не може да си играе с вас.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Източник: https://www.dnes.bg/……………….


image0 (9K)